Notícies

Hans Grass, 20 anys

Hans va arribar a Formentera la Setmana Santa de 1965, amb la seva dona, Juliane, i amb mi, una garrida de dos anys. Quan vam arribar al port d'Eivissa, vaig dir: "Per fi estem a l'estiu".

Conegut com Carlitos Marx, Papà Noel i Moisés, va viure a Formentera fins que va morir, el 3 de febrer de 1998, enamorat de la particular bellesa austera de l'illa, dels seus intensos colors, dels plaers simples d'un poble en harmonia amb la naturalesa. 

La sensació d'estar contínuament de vacances, que respira un lloc dedicat al turisme, la varietat de gent amb què es va anar trobant i les seves inquietuds espirituals, van marcar la seva obra.

Un creador incansable, ens ha deixat un llegat de milers de dibuixos i aquarel·les, una centena de quadres, a més de gravats i manuscrits. És una herència amb dos cares, per una banda, tenim el privilegi de gaudir-la i per l'altre, la responsabilitat de conservar, cuidar, catalogar, i mantenir viva la seva memòria i la de la seva obra.

Amb aquesta petita selecció del seu treball, volem compartir-la. He triat l'Apocalipsi, que reflecteix la seva preocupació pel maltractat planeta, alguns retrats de persones que han passat per aquesta terra, que reflecteixen la seva fascinació per l'ésser humà i en particular les dones, la seva visió de l'amor, la seva observació de personatges illencs i de somni, així com la seva visió de petites escenes quotidianes.

Va gaudir de la vida, gaudiu amb la seva obra!

Tanja Grass, Formentera 18 de març de 2018