Biografia

HANS GRASS, 12-9-1933 a 3-2-1998

Hans Grass va néixer el 12 de setembre de 1933 a Basilea, de mare alemanya i pare suís. Es va criar en Rheinfelden, una petita ciutat al costat de Suïssa. Va rebre la seva formació secundària en l'Institut de Säckingen, l'únic que existia per aquell temps a la regió.

Des de 1950 fins a 1957 va visitar l'Escola d'Art i Disseny de Basilea, on es va especialitzar, preferentment, en escultura i pintura. En la mateixa època va començar a escriure poesia, sempre d'índole filosòfic. A més, per aquell temps va començar a estudiar ioga amb un mestre vedantista, Heinrich Jürgens, a la Selva Negra, prop de Säckingen.

A causa de la seva preocupació fonamentalment humanista, el retrat com a forma de trobada amb la psique del retratat ho van fascinar des de molt jove, i per tant l'ésser humà ocupa un lloc central a la seva obra.

Altres temes que va tractar van ser la naturalesa morta i el paisatge. En les seves primeres pintures plasma les muntanyes de la de la Selva Negra, paratges de la seva joventut, però més tard, en 1960, durant la seva estada en el llac de Como, Itàlia, va descobrir que se sentia més atret per la intensitat del color del sud, amb els seus paisatges oberts.

La seva propera estació va ser La Camarga, en el sud de França. Des d'allí va encara va anar més al sud, a Formentera, on va viure des de 1965 fins a la seva mort. Aquí va realitzar la major part de la seva obra, fascinat tant pels colors dels paisatges i el cel - que va plasmar en nombrosos aquarel·les - com per la gent que hi viu.